Scherp opgemerkt

Kai

KAI SHUN Classic

De KAI SHUN Classic serie behoort tot de meest uitgebreide messensets ter wereld. De messen worden speciaal ontwikkeld en bestaan uit 32 lagen gesmeed roestvast Damaststaal.

Het ambachtelijk bolrond geslepen lemmet van elk KAI SHUN mes biedt een scherpte waarmee het KAI SHUN mes moeiteloos door het moeilijkste product kan snijden.

Door verschillende bewerkingen ontstaat op het lemmet de Damast nerfstructuur waardoor ieder KAI SHUN mes een uniek karakter krijgt. Bij het vervaardigen van de KAI SHUN messen wordt gebruik gemaakt van de techniek die ook wordt gebruikt bij het maken van de Japanse Samurai zwaarden.

KAI heeft een gepatenteerde ontwikkeling op zijn naam staan: de geslepen kartels van het SHUN broodmes. Deze kartels staan vanuit het midden van het lemmet naar voren én naar achteren gericht. Hierdoor wordt het brood niet gescheurd, maar perfect gesneden waardoor er amper gekruimeld wordt.

 

KAI SHUN Premier Tim Mälzer

“Een goed mes verlicht niet alleen het werk, maar bepaalt ook deels het resultaat”. Naar aanleiding van deze uitspraak van Tim Mälzer ontwikkelde KAI een serie keukenmessen die perfect op het desbetreffende gebruik zijn afgestemd.

Het lemmet is afgewerkt met een handmatig aangebrachte hamerslag. In combinatie met de walnotenhouten greep ziet dit mes er zowel stoer als perfect afgewerkt uit.

De messen uit de KAI SHUN Premier Tim Mälzer kenmerken zich door extreme hardheid, scherpte en een tijdloos design.

 

KAI SHUN Kaji

Kaji is het Japanse woord voor “smid”. De Samurai zwaardsmeden uit Seki verkregen door de eeuwen heen al wereldwijde erkenning, maar alleen de allerbeste ontvingen de titel “Kaji”. Een titel om trots op te zijn!

KAI kan ook trots zijn op zijn SHUN Kaji messenset. Het fijn gelamineerde pakkahouten handvat en het hoogglans gepolijste damaststalen lemmet zorgen voor een zeer elegant uiterlijk. Uiteraard zijn alle messen, zoals we van KAI messen gewend zijn, enorm scherp en behouden ze hun scherpte voor langere tijd. 

 

KAI SHUN Elite

De SHUN Elite messenset is tot in het allerkleinste detail geïnspireerd op de kunstzinnige esthetiek van het Samurai zwaard.

Om de traditionele eigenschappen van de SHUN Elite serie te onderstrepen, is in ieder heft het Samurai embleem ingelegd: een rode en een messingkleurige ring.

 

Het ovale, zwartbruine kappahouten heft ligt aangenaam in de hand en zorgt er samen met het uitgebalanceerde gewicht voor dat u langere tijd prettig met dit koksmes kunt werken.

 

KAI SHUN Gold

De exclusieve KAI SHUN Gold serie is uiterst elegant en heeft een bijzondere afwerking. In het zwarte pakkahouten heft zit een messingkleurige ring en aan het uiteinde van het heft is het logo in reliëf aangebracht.

Het grootste verschil met de andere KAI messen is de symmetrische vorm van het heft. Door deze vorm wordt aan zowel links- als rechtshandige koks perfect snijcomfort geboden.

In de KAI SHUN Gold serie vindt u weer de vertrouwde kwaliteit en scherpte terug, evenals de Damaststalen structuurnerf op het lemmet die we eerder zagen in de KAI SHUN Classic serie.

 

KAI SHUN Pro

De KAI SHUN Pro messenserie bestaat uit traditioneel eenzijdig geslepen Japanse koksmessen. Het lemmet bestaat volledig uit het extreem harde V-Gold-10 staal.

Deze keukenmessen worden wereldwijd door sushichefs gewaardeerd en doen langzaamaan hun intrede in de Europese keukens. Het eenzijdig geslepen lemmet, dat aan de andere kant hol geslepen is, zorgt voor een sensationele snijervaring die men in Europa nog niet kent.

 

KAI Wasabi Black

Wasabi Black: gepolijst lemmet, zwart heft. Deze in Japan ontwikkelde messen geven uw keuken een karakteristieke oosterse uitstraling.

Voor de Wasabi serie werd een speciaal heft ontwikkeld. Dit bestaat uit een combinatie van polipropyleen en bamboepoeder. Door de antibacteriële werking van bamboe kunt u met deze Japanse koksmessen zeer hygiënisch werken.

Voor extra hygiëne is het heft niet op een pin gestoken maar wordt het lemmet volledig omsloten waardoor zich nergens vuil kan nestelen.

 

U kunt bij ons ook terecht voor een Wasabi messentas. Een ideale bewaarplaats voor messen, gevuld met vijf messen uit de Wasabi-serie!